Keskustelunanalyysi: Kirjan julkistamistilaisuus

Mistä kaikesta on kysymys sosiaalisessa vuorovaikutuksessa? Tähän kysymykseen pureudutaan kirjassa Keskustelunanalyysi: Kuinka tutkia sosiaalista toimintaa ja vuorovaikutusta (toim. Melisa Stevanovic ja Camilla Lindholm). Kirja antaa yleiskuvan sosiaalisen vuorovaikutuksen perusilmiöistä. Se luotaa keskustelunanalyysin metodologiaa ja keskittyy etenkin viime vuosien uusiin suuntauksiin.

Keskustelunanalyysissä tutkitaan autenttisia vuorovaikutustilanteita. Niissä ihmiset hyödyntävät puheen lisäksi katsetta, ilmeitä, kehoa ja ympäristöä. Menetelmä tarjoaa myös keinoja tutkia tilanteita, joissa muistisairaus, heikko kuulo tai puutteellinen kielitaito tekevät vuorovaikutuksesta haasteellista. Kirja kuvaa vuorovaikutusilmiöitä ymmärrettävin arkikäsittein. Se sopii opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille, jotka käyttävät keskustelunanalyysia tai ovat siitä kiinnostuneita.

Keskustelunanalyysi julkistetaan Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7, Helsinki) ke 19.10.2016 klo 14. Tilaisuudessa kirjan toimittajat esittelevät kirjan ja kirjan kirjoittajat Auli Hakulinen, Johanna Ruusuvuori, Mirka Rauniomaa, Salla Kurhila ja Marjo Savijärvi puhuvat vuorovaikutuksen resursseista, yhteisymmärryksen haasteita ja kielenoppimisen prosesseista.

Kirjan on kustantanut Vastapaino, ja sitä voi tilata täältä.


Katso videotallenne tilaisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.