Sähköpostinvaihtoilmoitus

KeTu 2020 -blogisarjan 15. osan blogivieraana Irina Savolainen Helsingin yliopistosta. 

Hei!

Mä oon puheterapeutti ja väitöskirjatutkija Helsingistä ja haluaisin sähköpostinvaihtoon muiden tutkijoiden kanssa. Tykkään tutkia puhevammaisten ihmisten keskusteluja keskustelunanalyysin keinoin. Ootko säkin innostunut ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta? Tieteenalallasi ei ole väliä, kunhan kiinnostut uudesta tutkimusaiheestani.

Bloggaan tällä hetkellä kolmen puhevammaisen ihmisen kanssa. (O)saammeko jutella –blogissamme tuon esiin väitöstutkimukseeni perustuvia näkemyksiä, ja puhevammaiset kirjoittajat kertovat omista kokemuksistaan aiheeseen liittyen. Olemme aktiivisesti hakeneet lukijakuntaa sähköpostimarkkinoinnilla ja sosiaalisen median avulla. Blogimme on herättänyt paljon kiinnostusta ja poikinut kommentteja lukijoilta. 

Blogimme tekstit tuottavat itsestään loistavaa tutkimusmateriaalia siitä, miten mikroanalyyttistä tutkimusta tuodaan julkisuuteen? Miten tosielämän toimijat eli puhevammaiset ihmiset itse ja suuri yleisö käsittelevät tätä tietoa omissa teksteissään? Mihin ilmiöihin eri toimijat tarttuvat? Jääkö mikroanalyyttisestä keskustelun tutkimuksesta jotain jäljelle vai siirrytäänkö teksteissä aivan eri tasoille?

Minua kiinnostaa näiden eri toimijoiden: tutkijan, kokemusasiantuntijan ja suuren yleisön välinen suhde tieteen ja tiedeviestinnän kentällä. Onko tämäntyyppistä tutkimusta aiemmin tehty? Ainakin puhevammaisten ihmisten tuottamien tekstien käyttäminen tutkimusaineistona on uutta. Ja se isoin kysymys eli Miten aihetta kannattaisi lähestyä, mistä kaikista näkökulmista ja millä menetelmillä?

Tuliko sulle just joku hyvä idea mieleen vai häivähtikö vain tajunnan virrassa? Tiedätkö jonkun, jolla varmasti kolahtaisi? Ihassama, laita mulle sähköpostia. Hakusessa olisi siis sellainen mukavan innostunut porukka, joka auttaisi minua ja miksei muitakin halukkaita alkuun tutkimussuunnitelman luomisessa. Teen mielelläni yhteistyötä tutkimuksen vaiheissa.

Nimimerkillä ”Tutkijaseuraa vailla”

Ps. 100% prosentin vastaus kaikille sähköpostin lähettäneille! irina.savolainen@helsinki.fi

Kuva: Hans Eiskonen (Unsplash)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *